Liposculptuur (NIL)

TICKLE LIPO met LIPOMATIC

Liposculptuur is geen vervanging voor een gezonde voeding. Het is eerder bedoeld voor mensen met plaatselijke vetophopingen.


Wat is liposuctie?

Vibrolipo of Nutational Infrasonic Liposculpture® is een nieuwe procedure die aanzienlijk minder traumatisch is dan de conventionele liposuctie, en waarvoor geen algemene verdoving nodig is. Het is veel sneller en veiliger.


Ben ik een goede kandidaat?

NIL is niet aangewezen voor mensen die een aanzienlijke hoeveelheid vet willen verliezen. Er bestaat geen vervangmiddel voor een evenwichtige voeding en sport. Zones van het lichaam die problematisch blijven ondanks sport en diëten kunnen worden gecorrigeerd met NIL. Niet het hele lichaam.


Hoe werkt het?

1. Nutatie is een techniek die zal worden gebruikt om weefsel te infiltreren en vet uit te pompen. Na het maken van een kleine insnijding wordt het onderhuidse vet geïnfiltreerd via een fijne canule (buisje zonder naald) die door vibratie een vloeibaar anestheticum (NIL) zal verspreiden tot een goede verdoving wordt bekomen. De nutatie zal een emulsie creëren die de vetcellen voorzichtig zal disloceren, zonder de weefsels te beschadigen.

2. De cannules draaien en vibreren (10hz) waardoor het vet gemakkelijker vloeibaar wordt gemaakt om het zo gemakkelijker te verwijderen. Ze zijn bevestigd aan de "Lipomatic " en het geheel is aangesloten op een krachtige onderdrukzuigpomp.

3. Het lichte kloppen van de nutatie werkt als een verdoving op het behandelde gebied, waardoor de behandeling comfortabeler wordt tijdens en na de operatie. Het gevoel zal vergelijkbaar zijn met een lichte tinteling (vibratie).

4. Omdat de patiënt niet onder narcose is, zijn de rondingen van het lichaam zichtbaar wanneer de patiënt een andere houding aanneemt, en nemen de weefsels hun plaats in, zodat de eindresultaten nauwkeuriger kunnen worden beoordeeld. De incisie is zo klein (5 mm of minder) dat er geen hechtingen nodig zijn, waardoor de overgebleven vloeistof die werd geïnjecteerd vrij door de incisies kan stromen.

content-image
Voordelen van vibrolipo (NIL LIPOMATIC)

Geen operatie, geen totale verdoving.

Gelijktijdige vloeibaarmaking en verwijdering maken de operatie veel korter.

Minder hinder gedurende de herstelperiode.

Pijnloos; gewoon een tintelend gevoel.

"Lift" effect dankzij de Lipomatic-nutatiecanule.


FAQ

Moet ik compressiekleding dragen? Ja, dat is verplicht, gedurende ten minste 10 dagen, 24 uur per dag. En daarna 12 uur/dag gedurende 2 tot 3 weken.

Wanneer kan ik weer aan het werk? Sporten? Dit is een “outpatient” procedure, de terugkeer naar de normale activiteiten moet snel gebeuren. Een korte sociale isolatie van de patiënt voorkomt het risico op trombose. De dag na de operatie is het sterk aan te raden om te rusten. De patiënt kan ook hinder ondervinden van compressiekleding. Twee dagen na de operatie kan de patiënt terugkeren naar het normale leven. Hervatting van rustige sportactiviteiten is mogelijk na 10 dagen.

Hoe zit het met de blootstelling aan de zon? Het is niet aan te raden om zich in de 2 maanden na de operatie bloot te stellen aan de zon. Na deze periode moet u opnieuw naar de dokter gaan en wachten op de bevestiging dat zonnen mogelijk is.

Is het pijnlijk? Imponerend, maar niet pijnlijk.

Wat gebeurt er met de overtollige huid na de operatie? Door het elastische karakter van de huid en dankzij de liftende werking van Lipomatic, zal de huid in de behandelde zones strakker worden. Patiënten met een minder elastische huid zullen op dit gebied niet altijd een perfect resultaat bereiken.

Wanneer kan ik de resultaten zien? Post-operatief oedeem zal na een maand verdwijnen. Het liftend effect gaat nog enkele maanden door. De eindresultaten zullen na 6 maanden zichtbaar zijn (met een gezonde en evenwichtige voeding).