Laag testosterongehalte bij mannen


Testosteron is een mannelijk hormoon dat voornamelijk wordt afgescheiden door de testikels, maar ook door de bijnieren. Het wordt vaak beschouwd als het hormoon van de seksualiteit, maar het heeft eigenlijk vele rollen in het lichaam. Het is een stimulerend hormoon dat spieren activeert, de gemoedstoestand verbetert, en de botten versterkt.

Testosteron circuleert in het bloed in twee vormen:

 

Totaal. Gebonden aan het eiwit "SHBG" = weinig effect op het lichaam

 

Vrij. beschikbaar = bruikbaar door het lichaam

Testosterone

Dr. Cooremans stelt een diagnose van laag testosteron voor op basis van een persoonlijke vragenlijst, een volledig onderzoek en de resultaten van twee bloedonderzoeken omdat de niveaus dagelijks kunnen schommelen.

Zelfs als uw testosteron /g.h. niveaus laag zijn en u verwante symptomen hebt, is therapie is niet noodzakelijkerwijs altijd een eerste stap. Als we mogelijke oorzaken identificeren, zoals diabetes, gewichtstoename, hoge oestrogeenspiegel, angst, lage DHEA/pregnenolone of in sommige gevallen medicatie die door de patiënt wordt genomen, blijft onze prioriteit het oplossen van deze problemen.

Het concept van "Pregnenolone stelen" stelt dat aangezien alle steroïde hormonen Pregnenolone (afgeleid van cholesterol) gebruiken als voorloper, de verhoogde afscheiding van cortisol veroorzaakt door acute of chronische stress, onvermijdelijk zal resulteren in minder pregnenolone om te dienen als voorloper voor de productie van DHEA, testosteron, oestradiol...

10 tekenen van laag gehalte aan testosteron/groeihormoon

1. Gebrek aan energie / vermoeidheid (TST/GH)

2. Verlies van seksueel verlangen / zwakke erectie (TST)

3. Stemmingswissels/depressie (TST/G.H.)

4. Verlies van spiermassa (TST/G.H.)

5. Toename van lichaamsvet / slappe buik (TST/G.H.)

6. Slecht geheugen en concentratie (TST/G.H.)

7. Besluiteloosheid/angstreactie (TST)

8. Overgevoelig / slecht slapen (TST/G.H.)

9. Bleke huidskleur, droge huid, droog haar en rimpels (TST/G.H.)

10. Hoog niveau van LDL-cholesterol (de slechte) en triglyceriden (G.H.)


Hoe kan een laag testosterongehalte worden behandeld?

Wanneer het testosterongehalte geleidelijk daalt, kan een vervangende therapie een optie zijn als de natuurlijke stimulatie heeft gefaald. Testosteron kan worden voorgeschreven als een dagelijkse liposomale gel of direct worden geïnjecteerd in de spieren om de 3 maanden. Testosteron wordt niet voorgeschreven door Dr. Cooremans aan ongezonde mannen ( zwaarlijvigen, rokers, alcoholici). Daarom is waakzaamheid aangewezen.


1- OM DE ZES MAANDEN

Bloedtest om het niveau te controleren:

(PSA) Prostaatspecifiek antigeen.

Hematocriet (Verhouding tussen het volume van de rode bloedcellen en het totale volume van het bloed).

Lever- en nierfunctie

Estradiol E2 (Oestrogeen Steroïde Hormoon en het Grootste Vrouwelijk Geslachtshormoon) om aromatisatie te vermijden (Proces dat testosteron omzet in oestrogeen).


2- JAARLIJKSE CONTROLE

Echocardiografie (controle, bloeddruk, hartslag en dikte van de hartwand).

Echografie van de prostaat (maakt gebruik van geluidsgolven om foto's te maken van de prostaatklier, en helpt bij de diagnose van symptomen zoals moeite met plassen of een een verhoogd resultaat van het bloedonderzoek. Het wordt ook gebruikt om een knobbeltje te onderzoeken dat tijdens een rectaal onderzoek wordt gevonden, om afwijkingen op te sporen en te bepalen of de klier vergroot is.


3- OM DE VIJF JAAR

Colonoscopie (of coloscopie is het endoscopisch onderzoek van de grote darm en het distale gedeelte van de kleine darm met een CCD-camera of een optische vezelcamera op een flexibele buis door de anus).

Gastroscopie (Screening van Kanker in het spijsverteringskanaal).


Maak een afspraak >