Vulproducten (fillers)


Een vulstof is een gel die in de huid wordt geïnjecteerd en die het vocht- en volumeverlies ten gevolge van het verouderingsproces of van gewichtsverlies compenseert.

De IUVENTU kliniek gebruikt alleen natuurlijke producten die voor 100% door de huid opgenomen worden, omdat uit recente gegevens is gebleken dat, niet-absorbeerbare fillers op lange termijn bijwerkingen kunnen geven.


TYPES VULPRODUCTEN

Hyaluronzuur is een stof die door het lichaam wordt geproduceerd en die als rimpelvuller wordt gebruikt.


WAARVOOR WORDEN ZE GEBRUIKT?

Vullers zijn niet effectief voor expressierimpels expressie (bijvoorbeeld: fronslijnen - tussen de wenkbrauwen) als gevolg van spierhyperactiviteit (indicatie voor Botox).

Vullers zijn ideaal voor:

Diepe rimpels (bijv. nasolabiale plooi: tussen neus en lippen)

Herstel van verloren volumes

Verfraaien of hertekenen van de verschillende delen van het gezicht (bijvoorbeeld onder de ogen, lippen, neus)


WAT ZIJN DE VERWACHTE RESULTATEN?

Het effect is onmiddellijk. In sommige gevallen, is kortstondige roodheid of zwelling rond de injectieplaats mogelijk. Het resultaat duurt 6 tot 24 maanden, afhankelijk van het geïnjecteerde product, het huidtype, de levensstijl en de leeftijd van de patiënt. Een regelmatig onderhoud om de 4à 12 maanden is aanbevolen.


WELKE VOORZORGSMAATREGELEN NEMEN?

Behandelingen worden over het algemeen zeer goed verdragen. Bloedverdunners, zoals aspirine en andere medicijnen, worden afgeraden vanaf één week vóórde behandeling. Vullers worden afgeraden tijdens de zwangerschap. De downtime is bijna nul.